Де живуть пінгвіниПінгвіни – це особливі птиці, загін пінгвінообразние, сімейства пінгвінів. На відміну від переважної більшості птахів, ці пернаті не літають, але вони відмінно плавають і пірнають. Для цього вони мають відповідним будовою – обтічна форма тіла, щільно прилягають пір’я, рухлива шия і гострий дзьоб.

Існує поширена помилка щодо їх ареалу. Все, що більшість людей знають про цих птахів, взято з художніх фільмів, мультфільмів і, трохи, з енциклопедій. Пінгвіни розчулюють своєї незграбністю. На суші ці птахи ледве пересуваються, смішно перевалюючись з лапи на лапу. Вони дуже милі, їх образ часто використовується для створення м’яких іграшок, малюнків і реклами. Якщо запитати десять чоловік про те, де живуть пінгвіни, то вісім з них відповість, що ці птахи живуть на Півночі. Але це не так.

Будова, опис, ареал пінгвінів

Особливості будови пінгвіна

Де живуть пінгвіниВже було сказано, що тіло пінгвіна має гладку, обтічну форму.


го крила, в результаті еволюції, стали очен гнучкими ластами. Коли він плаває під водою, то його плечовий суглоб обертається, немов гвинт. Ноги у птаха короткі, чотирипалі. Також між пальців у нього є перетинки, що допомагають в маневреному плаванні. Ще одна особливість будови відрізняє пінгвіна від інших птахів – його ноги зміщені далеко назад. Завдяки цьому він і стоїть і пересувається по суші строго вертикально.

Щоб підтримувати рівновагу, пінгвін користується своїм коротким хвостом, як опорою. Також кістки у нього не трубчасті, як у більшості птахів, а більше схожі на скелет морських ссавців. А для теплоізоляції, як і у всіх тварин, що мешкають в холоді, у пінгвіна є відмінна зігріває жировий прошарок. Особливості їх оперення також оберігають птахів від холоду і намокання. Пір’я щільно облягають їх з ніг до голови. Похвалитися розмаїттям забарвлення птахи не можуть – всі види мають чорну спинку і біле черево. Чорний колір добре акумулює тепло від сонця і також допомагає з загальної терморегуляцией.

Харчуються пінгвіни рибою, рачками і різними молюсками. Цікаво влаштований їх ротовий апарат – щоб зловити здобич, птах всмоктує її разом з водою.

Періодично, птах линяє. В цей час уразливості і неохайного вигляду. Оперення приходить не одночасно, і старе пір’я клаптями висять по всьому його тілу. Також, під час линьки птах не їсть, намагається сховатися від вітру і не плаває.


Те, скільки живуть пінгвіни, залежить від їх виду. В середньому, великі види живуть до 25 років, а види поменше – до 15 років. У зоопарках і при гарному догляді, ці цифри, звичайно, збільшаться.

ареал

Незважаючи на поширену оману, пінгвіни не живуть на Північному полюсі. Вони живуть на Південному полюсі, в його холодних областях. Ще ці птахи мешкають в Австралії і, як не дивно, Південній Африці, Південній Америці і на Галапагоських островах. Місце проживання птиці теж залежить, звичайно, від його виду.

види пінгвінів

Існують 19 відомих науці видів пінгвінів, що входять в 6 пологів. Ось найвідоміші з них:

  1. Де живуть пінгвіниІмператорський. Найбільший з існуючих видів. Самець цього виду може важити 40 кг, а його зріст доходить до 130 см. Колір тіла цього пінгвіна такий же, як у інших. Основна відмінна риса саме цих птахів, їх візитна картка, по якій їх легко можна дізнатися – це плями яскраво-жовтого кольору на шиї. Мешкає він на узбережжі Антарктики.

  2. Королівський. Цей птах трохи менше Імператорського пінгвіна. Його вага досягає 20 кг, а зріст 100 см. Він має жовті плями на шиї і грудях. Мешкає він на Південних Сандвічевих островах, на Вогненної Землі, Крозе, Південної Георгії, островах Принца Едуарда.

  3. Пінгвін Аделі. Саме цих птахів найчастіше містять як в зоопарках, так і в якості домашніх тварин. Його вага всього 6 кг, а зріст до 80 см. Ці пінгвіни дуже кмітливі і добре піддаються дресируванню. Аделі живуть в Антарктиді, будучи найпоширенішим видом в цих місцях. Їх відмінна риса – білі кола навколо очей.


  4. Північний чубатий. Цей вид знаходиться на межі вимирання. Його вага 3 кг, а зріст 55 см. У нього червоні очі і розкішні, кущисті жовто-чорні брови, що складаються з довгого пір’я. Живе він на островах Гоф і Неприступний.

розмноження пінгвінів

Пінгвіни – дуже соціальні птиці. Живуть вони зграями і часто збиваються у великі групи, щільно туляться один до одного, щоб пережити холодні часи. Більшість з них моногамні і утворюють одну пару на все життя. Їх гніздування знаходяться на вкритому каменями березі і деякі види створюють конструкцію з гальки, що імітує округле гніздо. Також гніздом може послужити поглиблення в скелі. Найчастіше, в кладці 2 яйця. Рідше 3 або 4. Їх висиджують обоє батьків, періодично змінюючи один одного, щоб поїсти і розім’ятися.

Ембріон розвивається від 30 до 100 днів, терміни залежать від виду. Потім вилуплюється пташеня. Він покритий пухом, безпорадний і сліпий. Батьки безперервно піклуються про нього, і, через 2 тижні, пташеня почне бачити і стане більш самостійним. На жаль, близько 60% пташенят гинуть від різних агресивних чинників середовища – низьких температур, нападу хижаків і голод.

Як тільки дитинча відкриває очі, батьки перестають постійно опікуватися його і усуваються, лише іноді підгодовуючи пташеня. Через це діти збиваються в зграйки, щоб грітися або захиститися від чайок. У годуванні потомства починає брати участь вся колонія. Це буде тривати до першої линьки дитинчат, після якої вони отримують пір’яний покрив, практично ідентичний покрову дорослої птиці. Тоді пташенята зможуть пірнути і почати годуватися самостійно.

Цікаві факти

iv>
  • Де живуть пінгвіниТак, у пінгвіна є коліна, незважаючи на його ходульним ходу, адже це наземне хребетна. Досить подивитися на його скелет, щоб зрозуміти це.
  • Незважаючи на те що про цих птахів відомо досить багато, вони поширені в багатьох зоопарках і описані в багатьох енциклопедіях, багато хто до цих пір задаються питанням: пінгвін – це птах, або тварина? У науковому сенсі, тварини включають в себе безліч видів живих істот, у тому числі, птахів чи звірів. Але якщо потрібен конкретний відповідь на це питання, то він птах.
  • Через особливості будови тіла, ці птахи часто падають на спину, якщо закинута голову. Але самостійно встати у них не виходить. Щоб їм допомогти, на полярних станціях є представники особливої ??професії – понімателі пінгвінів. Як неважко здогадатися, їх завдання підняти птицю і поставити її на ноги.

Источник: infoblog.in.ua

Де можна побачити пінгвінів?

Щоб подивитися на цих чудових тварин зовсім не обов'язково робити досить дороге подорож в Антарктику. На щастя у птахів не існує політичних кордонів і вони селяться там, де багато їжі, безпечно і можна жити в комфортному середовищі. Ареал проживання пінгвінів трохи ширше ніж крижана брила на півдні.

Цих тварин можна зустріти в:


  • Австралії.
  • Новій Зеландії.
  • ПАР.
  • Перу.
  • Чилі.
  • Аргентині.
  • Еквадорі (на Галапагоських островах).

Галапагоські острови найтепліша точка проживання пінгвінів. Через острова проходить лінія екватора. Не поспішайте з обвинуваченнями в неточності зазначеної вище інформації. Там написано все правильно, для життя пінгвіни вибирають холодні частини планети. І Галапагоські острови цілком відповідають вимогам тварин до клімату, справа в тому, що острови знаходяться на лінії холодного течії, яке і остуджує температуру роблячи її комфортною для пінгвінів.

Пінгвіни в Антарктиді

Перед тим як продовжимо, потрібно обов'язково зробити дуже важливе уточнення. Куди б ви не відправилися на пошуки птахів, найкрасивіший вид тварин — Імператорські пінгвіни, живуть в Антарктиці. І тільки там. Це найбільший представник сімейства, зростання деяких самців досягає 120 сантиметрів. Решта птиці, ті які перебралися на обжиті людиною території, менше. Втім, невелике зростання не заважає їм бути важливими і привабливими.

Пінгвіни в Антарктиді

Африка

>

Найзручніше росіянам бажаючим подивитися на пінгвінів летіти в ПАР. Це значно ближче в порівнянні з Латинською Америкою та Австралією. До того ж до південної Африки можна дістатися всього з однією пересадкою (в прикладі зупинок все ж доведеться зробити дві, на які подвиги не підеш заради дешевого квитка).

Пінгвіни в Африці

Переліт в Кейптаун

Потрапити на пляжі, де живуть пінгвіни швидше і простіше за все з міста Кейптаун. Раніше ми публікували невеликий путівник по ньому. До пінгвінам можна доїхати в складі екскурсії, а можна взяти автомобіль напрокат. До речі по дорозі буде подивитися на саму південну точку материка і погуляти по знаменитому мисі Доброї Надії.

Переліт з Москви в Кейптаун обійдеться в 50 000 рублів. Куди економічніше дістатися до міста з пересадкою в Йоганнесбурзі. Туди літає набагато більшу кількість авіакомпаній. Квиток в місто стоїть вже 40 000 рублів (стежте за розпродажами, столиця ПАР часто потрапляє в список напрямків куди авіакомпанії продають квитки зі знижками). З Йоганнесбурга в Кейптайн можна долетіти місцевим низькобюджетних перевізником. На ділі вийде не так багато за можливість побачити пінгвінів.

Крім тварин в Південній Африці можна подивитися на приголомшливу пустелю Наміб, для цього організовані тури з Кейптауна.

Австралія і Нова Зеландія


Де ще можна побачити пінгвінів? В Австралії! Такий варіант буде значно дорожче попереднього. Перельоти на найменший материк ніколи не були дешевими. На інший кінець Землі летіти все-таки. Мінімальна ціна квитка в Сідней з Москви 68 000 рублів. Теж саме стосується і Нової Зеландії, мінімальна вартість — 67 000 рублів.

Пінгвіни в Австралії

Переліт в Сідней

Скоротити ціну перельоту можна за рахунок пересадок. Авіакомпанії регулярно влаштовують розпродажі в азіатські столиці. Хороший варіант купити недорогий квиток в Гонконг, Бангкок або Куала-Лупмур і вже звідти, користуючись послугами численних лоукостерів, дістатися до місця призначення. В Австралії та на островах поруч з материком (після перельоту з Москви все вже здається поруч, навіть Фіджі) є на що подивитися крім пінгвінів.

Латинська Америка

Ну і найдорожчий спосіб побачити тварин — відправитися в Латинську Америку. Перельоти сюди традиційно коштують набагато дорожче інших континентів. Наприклад, вартість квитка в Буенос-Айрес починається від 76 000 рублів, стільки ж коштує переліт в Сантьяго. Але це ще не все.

Пінгвіни в Латинській Америці

Переліт в Чилі


Якщо пунктом вашого призначення буде Аргентина, то потрібно зробити ще один переліт, або на південь, до Вогняної Землі, або ближче, на західне узбережжя Латинської Америки. Ціна квитка на Галапагоські острови обійдеться вже в 94 000 рублів.

І останнє, пінгвіни воліють жити поруч з водою, тому знайти їх в будь-якому місці яке ви виберете буде не складно. Але постарайтеся не лякати птахів, популяції багатьох видів скорочуються, наприклад, це стосується тварин мешкають на півдні Африки. Вдалих подорожей!

Источник: lifespeaker.ru

Ареал проживання

Величезні території, переважно в холодних регіонах Південної півкулі — це місця, де живуть пінгвіни. Найбільші популяції зафіксовані в Антарктиці. Крім того, вони цілком комфортно себе почувають в Південній Африці і на півдні Австралії. Практично вся прибережна лінія Південної Америки — це територія, де живуть пінгвіни.Де живуть пінгвіни

Назва

Походження назви цих птахів має три версії. Перша пояснює його поєднанням слів pen — «голова» і gwyn — «біла». Колись воно належало до безкрилої гагарке (нині вимерлого). Оскільки ці птахи схожі зовні, назва перейшла і на пінгвіна.

Згідно другої версії, свою назву пінгвін отримав від англійського слова pinwing, яке перекладається як «крило-шпилька». За третьою версією, назву птаха походить від латинського pinguis, яке означає «товстий».

Види пінгвінів


Чи знаєте ви, скільки видів пінгвінів живе на нашій планеті? Сучасною класифікацією ці птахи об’єднані в шість пологів і дев’ятнадцять видів. З деякими з них ми познайомимо вас в цій статті.

Імператорський пінгвін

Найбільша і важка птиця: вага самця може досягати 40 кг, а довжина тіла – близько 130 див. На спинці оперення чорне, черевце біле, а на шиї можна побачити характерні плями яскраво-жовтого або помаранчевого кольору. Імператорські пінгвіни є жителями Антарктики.Де живуть пінгвіни

Королівський пінгвін

Зовні дуже схожий на імператорського, але дещо поступається йому за розмірами: довжина його тіла близько 100 см, а вага не перевищує 18 кг. Крім того, у цього виду іншого забарвлення — спинка вкрита темно-сірими, іноді майже чорними перами, черевце біле, а на боках голови і на грудці розташовуються яскраво-оранжеві плями. Ці птахи мешкають в прибережних водах затоки Лузітанія, на островах Вогняна Земля, Південних і Сандвічевих, Кергелен і Крозе, Маккуорі і Південна Георгія, Прінс-Едуард і Херд.Де живуть пінгвіни

Пінгвін Аделі

Середня за величиною птах. Її довжина не перевищує 75 см, а вага – 6 кг Спинка у Аделі чорна, черево – біле. Особливістю цього виду є біле кільце навколо очей. Живуть ці птахи у Антарктиді, а також на прилеглих до неї островах: Південних Оркнейських і Шетландських.

Північний чубатий пінгвін


Вид, який на сьогоднішній день знаходиться під загрозою зникнення. Це невеликий птах довжиною близько 55 см при вазі в 3 кг. Спинка і крила сіро-чорні. Черевце біле. Жовті брови переходять в розташовані збоку від очей пучки з яскраво-жовтих пір’я. На голові пінгвіна знаходиться чорний чубчик, який і дав назву увазі.

Основна частина популяції заселяє острова Неприступний і Гоф, Трістан-да-Кунья, які розташовані в акваторії Атлантичного океану.Де живуть пінгвіни

Золотоволосий пінгвін

Довжина тіла цього пінгвіна варіюється в межах 76 см, вага – трохи більше 5 кг. Забарвлення – типовий для всіх пінгвінів, але з однією особливістю: над очима є незвичайні пучки пір’я золотистого кольору. Золотоволосые пінгвіни обжили південні береги Індійського океану, Атлантики, трохи рідше зустрічаються на півночі Антарктики, а також на островах Субантарктики.

Зовнішні особливості

На суші ця незвичайна птах не вміє літати, виглядає трохи незграбно із-за особливостей будови кінцівок і тіла. Пінгвіни мають обтічну форму тіла з добре розвиненою мускулатурою грудного кіля — нерідко вона складає четверту частину від загальної маси птиці.

Тіло пінгвіна упитанное, трохи стиснуте з боків, вкрите пір’ям. Голова не надто велика, розташовується на гнучкою і рухливою, але короткій шиї. Дзьоб у цих птахів сильний і гострий.Де живуть пінгвіни

Цікаві факти про пінгвінів пов’язані з їх будовою. В ході еволюції і способу життя крила пінгвіна видозмінилися і перетворилися в ласти: під водою вони в плечовому суглобі обертаються як гвинт. Ноги товсті і короткі, з чотирма пальцями, які з’єднуються плавальними перетинками.

На відміну від більшості птахів, ноги пінгвіна помітно зміщені назад, що змушує птаха тримати тіло, перебуваючи на суші, суворо вертикально. Підтримувати рівновагу пінгвінові допомагає коротенький хвіст, який складається з двадцяти жорстких пір’я: птах спирається на нього при необхідності.

Ще один цікавий факт про пінгвінів — їх кістяк складають не порожнисті трубчасті кістки, що зазвичай характерно для птахів. Їх кістки більше нагадують за будовою кістки морських ссавців. Для теплоізоляції у пінгвінів є солідний запас жиру, його шар сягає трьох сантиметрів.

Оперення пінгвінів густе і щільне: короткі, дрібні пір’я покривають тіло птиці подібно черепиці, захищаючи від промокання в холодній воді.

Спосіб життя

Пінгвіни знаходяться під водою в пошуках їжі досить тривалий час, поринаючи на три метри в глибину і долаючи відстані близько тридцяти кілометрів. Дивно, з якою швидкістю плавають пінгвіни — вона може досягати 10 км на годину. Представники деяких видів можуть пірнати на глибину до 130 метрів. Коли пінгвіни не вступають у шлюбний період і не виходжують потомство, вони віддаляються від берега на досить великі відстані (до 1000 км).

Щоб прискорити пересування по суші, пінгвін лягає на черево і швидко ковзає по снігу або льоду, відштовхуючись кінцівками. Такий спосіб пересування дозволяє птахам розвивати швидкість до 6 км/ч. В природних умовах пінгвін живе близько двадцяти п’яти років. У неволі при належному догляді цей показник збільшується до тридцяти.Де живуть пінгвіни

Чим живляться пінгвіни?

За одне полювання пінгвін здійснює від 190 до 900 занурень. Точна кількість залежить від кліматичних умов, виду пінгвіна, потреби в кормі. Цікаво, що ротової апарат птиці влаштований за принципом насоса: вона всмоктує через дзьоб дрібну здобич. Під час годівлі в середньому птиці пропливають близько тридцяти кілометрів і майже вісімдесят хвилин в добу знаходяться на глибині більше трьох метрів.

Основою раціону пінгвінів є риба. Але що їдять пінгвіни (крім риби)? Птах із задоволенням поїдає кальмарів, дрібних восьминогів і невеликих молюсків. Дитинчата годуються полупереваренной їжею, яку їхні батьки відригують з шлунка.

Як сплять пінгвіни?

Відповідь на це питання цікаве багатьом нашим читачам. Пінгвіни сплять стоячи, зберігаючи під час сну температуру тіла. Цікаві факти про пінгвінів пов’язані з цим станом птахів. Час, який вони витрачають на сон, безпосередньо залежить від температури повітря — чим нижче температура, тим коротше сон. Довше птахи сплять під час линьки: в цей період вони мало їдять, а додатковий сон дозволяє їм скоротити витрату енергії, що витрачається. Крім того, пінгвіни сплять під час висиджування яєць.

Цікаві факти про пінгвінів

Виявляється, що не всі пінгвіни — милі і нешкідливі істоти. Наприклад, кам’яні пінгвіни наділені досить агресивною вдачею. Вони можуть атакувати будь-який об’єкт, який їм не сподобався.

Пінгвінам не потрібна прісна вода — вони п’ють морську воду, оскільки мають спеціальні залози, які відфільтровують сіль.

У шлюбний період, висловлюючи свої ніжні почуття, самець очкового пінгвіна погладжує свою обраницю крилом по голові.

Пінгвін є символом операційної системи Linux.

Ноги у пінгвінів не мерзнуть, оскільки в них мінімальна кількість нервових закінчень.

Источник: druzy.com.ua